Олекотяване на маховици
Основната полза от олекотяване на маховика е намаляването теглото на въртящата маса, която двигателя трябва да задвижи, като по този начин образно може да се каже, че се "освобождават" конски сили и се позволява по-лесно развъртане на двигателя.
Съществува схващането, че с олекотяването на маховика се губи от въртящият момент...
Така ли е наистина...?!
Въртящият момент това е приложена сила с въртящ компонент. За по-голяма яснота нека игнорираме въртящия компонент в момента. Знаем формулата СИЛАТА = МАСАТА х УСКОРЕНИЕТО - оттук можем да направим лесно извода, че ако намалим МАСАТА, а УСКОРЕНИЕТО остане константа, то тогава наистина ще загубим СИЛА(въртящ момент). НО с олекотен маховик ние ще ускоряваме по-бързо в сравнение със стандартен такъв и така би трябвало да имаме същия въртящ момент или дори малко по-голям. Или може би се губи малко въртящ момент при потегляне на автомобила от покой, тъй като вследствие намалената маса на маховика имаме по-малко инерция(енергия) съхранена в него, което прави необходимо двигателя да приложи по-голям въртящ момент , за да задвижи автомобила. От друга страна използваме по-малко въртящ момент, за да превъзмогнем инерция от маховика при ускорение, по този начин въртящия момент от двигателя се използва по-ефективно. Така че в този смисъл при олекотяване на маховика не се губи въртящ момент - просто се променя източника и приложението на въртящия момент върху крайната цел - трансмисията на автомобила.
Или казано с две думи - с олекотяване на маховика печелим по-леко развъртане на двигателя, по-малко загуби на енергия от двигателя до трансмисията и оттук - по-добро ускорение на автомобила...

Ние предлагаме олекотяване на маховици на почти всички видове автомобили. Олекотяването се извършва на прецизни цифрово-програмни машини по специална технология, която не нарушава здравината на метала и изключва възможността от напукване или счупване на маховика по време на движение.
Не препоръчваме повече от 20% олекотяване на маховика, тъй като непрофесионални и екстремни олекотявания могат да отслабят опасно здравината на маховика. За повече информация - пишете на нашия е-mail или публикуваните телефони.

Някои маховици олекотени от нас:
чип тунинг чип тунинг чип тунинг чип тунинг чип тунинг чип тунинг

От началото на 2018г. - услугата се предлага само при изпълнението на цялостни и завършени собствени проекти !!!

ЗА КОНТАКТИ:
тел: 0887/031 833
email:
office@chiptuning-bg.com
ГР. ПАЗАРДЖИК
чип тунинг

Designed by Venex Ltd